Elkészítés: A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, a tojással, a kockára vágott füstölt főtt tarjával, az összeturmixolt hagymával, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majorannával, oregánóval és petrezselyemmel.
A káposzta szélső, sérült leveleit levágjuk, torzsát éles késsel kivágjuk (úgy, hogy a fej egészben maradjon). Nagy fazékban vizet forralunk, teszünk bele sót, köménymagot, valamint a káposztafejet (torzsanyílással lefelé). A káposztát a vízben kb. 20 percig főzzük (közben villával a káposztaleveleket részben lefejthetjük). A káposztát kiemeljük a vízből, a torzsanyílással lefelé egy tányérra rakjuk (hasonlóan kiszedjük a már levált leveleket is). Ha kissé kihűlt a káposzta, a leveleket leszedjük, a szélső levelek vastagabb részét kivágjuk vagy lelaposítjuk, hogy könnyen feltekerhető legyen.
Minden levélre (a nagyobbakat vágjuk ketté) 1-1 púpozott evőkanál darált húsos tölteléket teszünk. A levelek két szélét behajtjuk, majd feszesen, de nem túl szorosan feltekerjük és formázzuk.
Az alaplevet elkeverjük a paradicsompürével, esetleg ízesíthetjük sóval, kevés cukorral és felöntjük a káposztát úgy, hogy a lé a tekercseket ellepje. Az ételt fedő alatt lassú tűzön (kb. 1,5 óra alatt) megfőzzük.
Tejföllel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.