Elkészítés: A lazacszeleteket megsózzuk, zsemlemorzsába mártjuk, és forró zsiradékban megsütjük. A körete hordóburgonya és brokkoli lesz.
A friss brokkolit forró, lobogó, szódabikarbónás vízben megforgatjuk (így szép zöld marad a színe). Hagyjuk lecsöpögni, és olvasztott vajban áthevítjük.
A póréhagymát és a színes paprikát felvágjuk. Ha a lazac megsült, kiszedjük, s az olívaolajra rátesszük a hagymát, üvegesre hevítjük., majd hozzátesszük a paprikát. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Beletesszük a kagylót, s öntünk rá kevés vizet. Összeforraljuk, és fehérboros keményítővel bekötjük. Hozzátesszük a tejszínt és kiforraljuk.
A brokkolit és a burgonyát feltesszük a tálra, majd a színes ragu talapzatra feltesszük a lazacszeleteket. A brokkolit megszórjuk sajt- és sonkacsíkokkal, a burgonyát pedig petrezselyemzölddel.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.