A lisztet összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukkorral, hozzáadjuk a tojást, összemorzsoljuk a margarinnal és összegyúrjuk a tésztát.
Két részre osztjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Külön-külön folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe tesszük pár órára (de akár egy egész éjszakára is).
Mindkét tésztát egyforma nagyságú és vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk (kb. 4-5 mm vastagra), majd a lapokat egymásra helyezzük. Hengeralakúra feltekerjük (úgy ahogy a bejglit is szoktuk) és 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen szeletelni (egy egész éjszakára is betehetjük).
Ha kellőképpen megkeményedett a tészta, akkor kb. 5-6 mm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük egymástól 2 cm-re. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 10 percig sütjük. (Hagyományos sütőben 200 fokon kb. 10-11 percig sütjük.)Tovább semmiképp nem kell sütni, hiába érezzük, hogy még puha a tészta, hiszen mire kihűl, megfelelően megszilárdul, de mégis finom puha és omlós marad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.