Elkészítés: Egy nagyobb tálba beleszitálom a lisztet, hozzáadom a sót és elkeverem. Elmorzsolom benne a túrót, majd 60 dkg margarinnal is alaposan elmorzsolom.
A kefirben feloldom a 2 kockacukrot, hozzáadom az élesztőt majd a 2 egész tojást hozzáütöm és alaposan elkeverem.
Hozzáöntöm a lisztes keverékhez és alaposan kidolgozom. Gyúródeszkára teszem és a deszka nagyságára nyújtom. Csak az alját lisztezem. A tetejére egy lapos késsel rákenem a maradék 10 dkg puha margarint és ráreszelem a sajtot. Majd az egészet feltekerem mint a beiglit. A felénél egymásra hajtom. A tálba visszatéve meglisztezem az alját és a tetejét. Fóliával letakarom és beteszem a hűtőbe egy éjszakára.
Reggel kiveszem a hűtőből, és hagyom egy órácskát hogy átmelegedjen. Ha aznap sütöm ki, amikor összeállítom, akkor 1-1,5 órát hagyom kelni. 2 cm vastagságúra nyújtom. A tetejét éles késsel bekockázom.
A sütőt 200 C-ra bekapcsolom, és amíg melegszik, 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatom és távol egymástól tepsibe rakom a pogácsákat. A tetejüket megkenem tojással és teszek rá reszelt sajtot, köménymagot vagy előre megpirított szezámmagot. Ki mivel szereti. A pogácsákat szép pirosra sütöm.
Mi úgy szeretjük, ha jól eldőlnek, ezért nem baj, ha nem szabályos kör alakú a tészta, de úgy szaggatom, hogy nincs maradék. Mivel ez egy nagy adag (4-5 tepsi) a felét lefagyasztom és ha váratlan vendég érkezik vagy csak úgy kedvünk támad egy pohár borra, a forró sütőbe sütőlemezre téve átmelegítem és olyan mint ha akkor sült volna.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.