Elkészítés: A tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével, majd hozzáadjuk a vajjal együtt felmelegített tejet. Beleáztatjuk a felkarikázott kifliket, illetve egy kevés durvára vágott diót és reszelt citromhéjat is belekeverünk. Zsiradékkal kikent tepsit meghintünk zsemlemorzsával, majd erre halmozzuk a masszánkat. A darált diót összekeverjük a maradék cukor felével, és ezzel meghintjük. Az almákat meghámozzuk, és legyaluljuk vagy apróra vágjuk, összekeverjük cukros fahéjjal és rumban áztatott mazsolával. Ezt a diós rétegre simítjuk, és közepes lángon addig sütjük, amíg az alma megpuhul (kb. 15-20 perc). Végül a tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a lekvárt, és addig sütjük, amíg a hab barnulni kezd.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.