Elkészítés: Először a galuska tésztáját készítjük el, mert hűtőben kell pihentetni legalább 30 percig. Egy kisebb edényben az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a májat, és fehéredésig pirítjuk, majd a felsorolt fűszerekkel ízesítjük. A lángról levéve elkeverjük a pirospaprikával is. Belemorzsoljuk a tejben áztatott zsemlét, jól elkeverjük, ha már nem forró, hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, hogy kanállal szaggatható, közepes keménységű galuskatésztát kapjunk. Kis tányérra halmozva a hűtőben pihentetjük.
Ez idő alatt elkészítjük a levesalapot: a felkockázott zöldségeket a zsiradékon pároljuk kb. 5 percig, hozzáadjuk a hagymát, ha a hagyma is megpárolódott, meghintjük a liszttel, kis ideig pirítjuk, s a tűzről félrehúzva elkeverjük a pirospaprikával és felöntjük a forró vízzel. Hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldfűszereket, és a felsorolt fűszerekkel ízesítjük.
Ha felforrt, lehet beleszaggatni a galuskát, majd addig főzzük, amíg a galuska megpuhul (kb. 10 perc kell neki).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.