Előkészítés: A lasagne tésztalapokat páros számú, négyzet alakú darabokra tördeljük, 45 percre vízbe áztatjuk. A májat elkaparjuk, vagy kis kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a májat a gombával. Sóval, borssal fűszerezzük, hagyjuk kihűlni. A masszát összekeverjük a konyakkal, beledolgozzuk a tejszínt és a tojást, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Vizet forralunk. A tésztalapok felét kiterítjük, széleiket megkenjük kissé felvert tojásfehérjével, és közepükre halmozzuk a májas tölteléket. Ráborítjuk a maradék tésztalapokat, széleiket villával összenyomjuk, és a párnácskákat forró, sós vízben kb. 10-15 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Elkészítjük a gombaragut: megtisztítjuk a gombát, kis darabokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, hozzáadjuk a vaj felét, és megpirítjuk benne a gombát. Belekeverjük a hagymát, a fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg a leve elpárolog. Tányérra borítjuk. A serpenyőbe öntjük a tejszínt, kissé besűrítjük, és hozzáadjuk a maradék vajat. A gombát visszaöntjük, megszórjuk petrezselyemmel. A májat apró kockákra vágjuk, megszórjuk a liszttel. Felforrósítjuk a maradék 1 evőkanál olajat, 1-2 perc alatt megpirítjuk benne a májat, és sóval, borssal fűszerezzük. Tálaláskor a tányérra halmozunk kevés gombaragut, ráfektetjük a párnácskákat, és a tányér szélére néhány kocka sült májat teszünk.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 adag: 488 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.