Előkészítés: A lasagne tésztalapokat páros számú, négyzet alakú darabokra tördeljük, 45 percre vízbe áztatjuk. A májat elkaparjuk, vagy kis kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a májat a gombával. Sóval, borssal fűszerezzük, hagyjuk kihűlni. A masszát összekeverjük a konyakkal, beledolgozzuk a tejszínt és a tojást, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Vizet forralunk. A tésztalapok felét kiterítjük, széleiket megkenjük kissé felvert tojásfehérjével, és közepükre halmozzuk a májas tölteléket. Ráborítjuk a maradék tésztalapokat, széleiket villával összenyomjuk, és a párnácskákat forró, sós vízben kb. 10-15 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Elkészítjük a gombaragut: megtisztítjuk a gombát, kis darabokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, hozzáadjuk a vaj felét, és megpirítjuk benne a gombát. Belekeverjük a hagymát, a fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg a leve elpárolog. Tányérra borítjuk. A serpenyőbe öntjük a tejszínt, kissé besűrítjük, és hozzáadjuk a maradék vajat. A gombát visszaöntjük, megszórjuk petrezselyemmel. A májat apró kockákra vágjuk, megszórjuk a liszttel. Felforrósítjuk a maradék 1 evőkanál olajat, 1-2 perc alatt megpirítjuk benne a májat, és sóval, borssal fűszerezzük. Tálaláskor a tányérra halmozunk kevés gombaragut, ráfektetjük a párnácskákat, és a tányér szélére néhány kocka sült májat teszünk.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 adag: 488 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.