Előkészítés: A májat megtisztítjuk, megmossuk, darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk.
Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, zsírjára pirítjuk benne a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a májat, a zsályát, és gyakran megkeverve 5 percig pirítjuk. Kissé hűlni hagyjuk. Merülőmixerrel felaprítjuk, belekeverjük a napraforgómagot, és sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy őzgerincformát (vagy más tűzálló formát/tálat), és beletöltjük a májas krémet. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Az aszalt szilvákat kettévágjuk, a whiskeyben a mustárral 5 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni, és betesszük a hűtőbe. Amikor a májas krém elkészül, kikapcsoljuk a sütőt, még 10 percig bent hagyjuk a formát, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A zselatint a csomagoláson szereplő utasítás szerint víz helyett a borral elkészítjük, a májas krémre öntjük. Letakarjuk a formát fóliával, és legalább 4 órára betesszük a hűtőbe. Tálaláskor a formát rövid időre forró vízbe mártjuk, kiborítjuk, és a májas pástétomot nem túl vékony szeretekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, karikára vágjuk. A kenyereket megpirítjuk, négyet megkenünk a majonézzel, rárakjuk a májas pástétomszeleteket, szétosztjuk rajta a paradicsomot és az aszalt szilvát, ráborítjuk a maradék kenyeret, és fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.