A megmosott burgonyákat héjastul bő vízben megfőzzük, majd óvatosan meghámozzuk őket, és hagyjuk langyosra hűlni. Azután a krumplikat félbevágjuk, óvatosan kikaparjuk a belsejüket, és letakarva mindet félrerakjuk.
Az olajat felhevítjük, és a megtisztított, lehártyázott, felcsíkozott májat megpirítjuk rajta. Egy kevés borssal, továbbá őrölt csilivel meghintjük, és készre sütjük. Végül megsózzuk.
A májjal megtöltjük a burgonyákat, a lereszelt sajttal megszórjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 10 percre.
A paprikaszószhoz sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a megmosott, szárazra törölt paprikákat, meglocsoljuk őket egy kevés olajjal, és a 210 fokos sütőben addig sütjük, amíg a héjuk megbarnul. Közben időnként megfordítjuk a zöldségeket. Végül kivesszük, és alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük a paprikákat.
Miután meghámoztuk, kicsumáztuk és kimagoztuk a paprikákat, turmixgépben krémes állagúra dolgozzuk őket a meghámozott fokhagymával, valamint egy kevés sóval és borssal. Ezzel meglocsolva tálaljuk a krumplihajókat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.