A krétai muszakához a padlizsánt vastagabb szeletekre vágjuk, besózzuk, majd 30 percig pihentetjük. Letöröljük a felesleges nedvességet, majd száraz serpenyőben aranyszínűre sütjük a szeleteket. A meghámozott burgonyát felkarikázzuk, majd forró, sós vízben roppanósra főzzük. Végül leszűrjük és lecsepegtetjük.
Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, majd egy kevés borssal, fahéjjal és a babérlevéllel fűszerezzük. Közepes lángon 5 percig pirítjuk együtt. A meghámozott, felkockázott paradicsomot és a kimagozott, felszeletelt paprikát, valamint a paradicsompürét a keverékhez adjuk. Nagy lángon 3 percig főzzük. Felöntjük a borral, és nagy lángon további 2 percig főzzük.
A mártáshoz felolvasztjuk a vajat. Meghintjük a liszttel, és lepirítjuk. Amikor habossá válik, felöntjük a tejjel. Megsózzuk, megborsozzuk, kevés szerecsendióval fűszerezzük. Habverővel kevergetve felforraljuk. 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a sajtot és a tojássárgáját.
Kiolajozott tűzálló tálba rendezzük a padlizsánszeleteket. Megsózzuk és megborsozzuk. Ráhalmozzuk a húsos ragut, majd kissé lenyomkodjuk. Bevonjuk a burgonyával, és leöntjük a mártással. 170 fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Négyzet vagy téglalap alakúra vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.