Elkészítés: A tésztához a vajat a porcukorral és a liszttel, valamint a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a hideg tejben feloldott élesztőt és a tojást. Rövid ideig gyorsan gyúrjuk, majd konyharuhával letakarva 20-25 percig hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez a vizet, a cukrot, a mazsolát, a mézet, a fahéjat és a vaníliás cukrot felforraljuk, és ráöntjük a darált dióra vagy a darált mákra, de az utóbbiba nem kell fahéj.
Pihentetés után 3 db 30 dkg-os tésztát mérünk ki, ehhez 20 dkg-os tölteléket mérünk majd ki. Felosztás után felgömbölyítjük, henger alakúra formázzuk, ellapítjuk, hűtőben pihentetjük, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Forrázott dió-, illetve máktölteléket egyenletesen szétnyomkodunk a felületén. A két szélét 2 cm vastagságban ráhajtjuk a töltelékre, benyomkodjuk, majd feltekerjük a tésztát.
Ezután sütőlemezre helyezzük, tojássárgájával lekenjük, és langyos helyen kelesztjük. Ha a tojássárgája megrepedezett és megszáradt, tojásfehérjével kenjük le, és hideg helyre tesszük. Ha a felülete száraz, egy kicsit óvatosan megnyomkodjuk, a közepén pár helyen megszurkáljuk, hogy a felesleges levegő eltávozzon belőle, és 200C-on sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.