Az élesztőt elkeverjük 1 dl langyos tejjel, kevés porcukorral és langyos helyen kelni hagyjuk. Összekeverjük a lisztet, olvasztott vajat, tojássárgájákat, porcukrot, sót és a kovászt, jól kidolgozzuk és langyos kb. 30-35 fokos helyen megkelesztjük. A tésztából hosszú hengereket formázzuk kivajazott sütőlemezre tesszük és közepes sütőben pirosra sütjük. A tejet a cukorral, vajjal, vanília rúddal, reszelt citromhéjjal felforraljuk, beletesszük az őrölt mákot és alaposan összekeverjük. A megsült tésztát összevágjuk, beletesszük a tejbe, óvatosan összerázzuk és nagyon kis lángon felforraljuk. A mákos gubát melegen porcukorral megszórva, vagy hidegen is tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.