Előkészítés: A mazsolát megmossuk, a mandula héját lehúzzuk. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A lisztből a cukorral, élesztőporral, egy csipetnyi sóval, 2 dl tejjel, 7 dkg olvasztott margarinnal, egy egész tojással robotgép segítségével rugalmas tésztát állítunk össze. Lefedve, meleg helyen 30 percig kelesztjük. Közben a töltelékhez 3 dl tejet 8 dkg margarinnal felforralunk, beleteszünk 12 dkg cukrot, a mákot és a vaníliás cukrot, és 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a mazsolát, a mandulát, a citromlevet és -héjat, a mézet, az aromát és a fahéjat. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30–40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Rásimítjuk a mákkrémet, majd hosszában feltekerjük. A szélét megkenjük a felütött tojásfehérjével, s összenyomjuk. A tekercset 2 cm-enként bevagdossuk, a két végé megkenjük tojásfehérjével, majd koszorúvá formáljuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és letakarva további 15 percig kelesztjük. A koszorú tetejét tojássárgájával megkenjük, és kb. 30 percig sütjük. Rácson kihűtjük és megkenjük a megmelegített lekvárral.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.