Előkészítés: A mazsolát megmossuk, a mandula héját lehúzzuk. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A lisztből a cukorral, élesztőporral, egy csipetnyi sóval, 2 dl tejjel, 7 dkg olvasztott margarinnal, egy egész tojással robotgép segítségével rugalmas tésztát állítunk össze. Lefedve, meleg helyen 30 percig kelesztjük. Közben a töltelékhez 3 dl tejet 8 dkg margarinnal felforralunk, beleteszünk 12 dkg cukrot, a mákot és a vaníliás cukrot, és 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a mazsolát, a mandulát, a citromlevet és -héjat, a mézet, az aromát és a fahéjat. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30–40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Rásimítjuk a mákkrémet, majd hosszában feltekerjük. A szélét megkenjük a felütött tojásfehérjével, s összenyomjuk. A tekercset 2 cm-enként bevagdossuk, a két végé megkenjük tojásfehérjével, majd koszorúvá formáljuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és letakarva további 15 percig kelesztjük. A koszorú tetejét tojássárgájával megkenjük, és kb. 30 percig sütjük. Rácson kihűtjük és megkenjük a megmelegített lekvárral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.