Előkészítés: A tojást kettéválasztjuk. A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport összekeverjük. A mazsolát beáztatjuk kevés rumba.
Elkészítés: A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vanilincukorral, a citromhéjjal és egy csipet sóval. Elkeverjük a tojássárgákat, a tejet, 2 cl rumot és a mákot. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a vajas keverékhez. Fakanál segítségével óvatosan belekeverjük a keményítős lisztet.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A formákat kiolajozzuk és kilisztezzük. A masszát a formákba töltjük és beleszórjuk a mazsolát. Kb. 35 percig sütjük. Hűlni hagyjuk. A csomagoláson szereplő utasítás szerint elkészítjük a cukormázat, és a sütemények tetejére csurgatjuk. Díszíthetjük cukrozott cseresznyével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.