Elkészítés: Egy 25 x 25 cm-es tepsit kikenünk vajjal, morzsával megszórjuk.
Először az aszalt sárgabarackot megfőzzük 1,5 dl vízben. Hagyjuk hűlni, majd apró kockákra vágjuk, és a rumba áztatjuk.
A kifliket ujjnyi vastag szeletekre vagdaljuk, tálba tesszük, és meglocsoljuk langyos cukros tejjel. A mákot, 5 dkg cukrot, az aromát és a reszelt citrushéjakat összekeverjük, majd lazán összeforgatjuk a kissé megázott kiflivel.
A tepsibe terítjük, a tetejére szórjuk a felkockázott aszalt barackokat, a rumot is rálocsoljuk. A tojássárgákat a 6 dkg cukorral habosra keverjük, majd a sajtkrémet is belekeverjük, és a mákosguba tetejére öntjük egyenletesen.
Előmelegített sütőben 160 fokon 30 perc alatt készen van. Kihűlés után tetszés szerint szeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.