Előkészítés: A lencsét megmossuk, és 1-2 órára beáztatjuk. A nyelvet megmossuk. A hagymát és három gerezd fokhagymát meghámozunk.
Elkészítés: A nyelvet nagyobb edényben, annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Kis lángon főzzük, a habját leszedjük. Amikor már nincs habja, sózzuk, beletesszük a babérlevelet, a hagymát és a három gerezd fokhagymát, 1-1,5 órán át főzzük, amíg majdnem puha lesz. Ekkor kivesszük a hagymát, de nem dobjuk ki, félretesszük. (Természetesen a vizet időnként pótolni kell.) A nyelvhez hozzáadjuk a lencsét, és további 30 percig főzzük. A habját ismét leszedjük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, kis kockákra vagy vastagabb lapokra vágjuk, és a lencséhez adjuk. Meghámozzuk a maradék fokhagymát, áttörjük, és a nyelvhez adjuk. Ha kell, sózzuk, és az egészet a nyelv teljes puhulásáig főzzük. Amikor elkészült, kivesszük a nyelvet, megtisztítjuk és felszeleteljük. A félretett hagymát egy merőkanálnyi lencsével, a mustárral összeturmixoljuk, és besűrítjük vele a lencsét. A körethez a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Kevés sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük a petrezselyemmel megszórjuk, és a lencsés nyelv mellé tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.