Előkészítés: 25 dkg gyümölcsöt folyó víz alatt gyorsan megmosunk, papírtörlővel leszárogatjuk. A díszítéshez valót csak tálalás előtt készítjük elő.
Elkészítés: Felforralunk 2 dl vizet. A még lobogó vízbe tesszük a cukrot, és sűrű szirupot főzünk. Hagyjuk kihűlni. Összeturmixoljuk a málnát a fele sziruppal, majd hozzáöntjük a másik felét, és addig keverjük, amíg jól összeáll. Egy, a hideget tűrő tálba öntjük, és a mélyhűtőbe tesszük addig, amíg jégréteg nem keletkezik a tetején. Akkor visszatesszük a turmixba, és hozzáadjunk tojásfehérjét, összeturmixoljuk. Ismét a mélyhűtőbe tesszük, amíg megszilárdul (kb. 10 óra). Közben néha keverjük meg, hogy ne kristályosodjon ki. Tálalás előtt a gyümölcsöt szétosztjuk 6 pohárba, beletesszük a kásás masszát. A tetejét gyümölccsel és a linzerrel (ostyával) díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 10 óra múlva
1 adag: 125 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.