Elkészítés: A tortaalaphoz a felolvasztott vajat összekeverjük a mézzel és az apró darabokra összetört édes keksszel és bonbonettivel. Az így kapott masszát belenyomkodjuk a tortaformánk aljába, amit esetleg fóliával is kibélelhetünk.
A málnahabhoz a cukrot a málna felével felmelegítjük, míg a cukor fel nem olvad. 2-3 perc főzés után a cukrozott málnát összeturmixoljuk és áttörjük, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe. Az így kapott málnát, belerakjuk a natúr joghurtba, kevés friss citromlével ízesítjük, összekeverjük.
A zselatinlapokat, hideg vízben áztatjuk, míg megpuhul. A megpuhult zselatint, nagyon kevés tejszínbe, addig langyosítjuk, amíg fel nem olvad benne teljesen.
A tejszínt nem túl kemény habbá verjük, 1/3 részét félretesszük a torta bevonásához.
A málnás joghurtkrémbe belekeverjük a felolvasztott zselatint, majd a felvert habtejszínt lassú mozdulatokkal. Amikor ez is elkészült, 10 dkg málnát keverünk hozzá óvatosan egészben.
A málna mousse-t a tortaformában lévő tortaalapra öntjük, és hűtőbe helyezzük teljes dermedésig (4-5 óra).
Dermedés után a tortaformából kiemelve vékonyan bevonjuk a félretett tejszínhabbal, félbevágott bonbonettivel díszítjük, a tetejére a maradék 5 dkg málnát helyezzük, megszórhatjuk még felaprított bonbonettivel is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.