Elkészítése: A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, kis liszttel megszórjuk. Kb. 10 percig kelesztjük. Amíg az élesztő feljön, addig a lisztbe morzsoljuk a margarint, beletesszük a tojássárgáját, tejfölt. Ezután hozzáöntjük az élesztőt, és közepes lágyságú tésztát dagasztunk. Hozzáadjuk a sót. Gyors mozdulatokkal addig dagasztjuk, amíg elválik a tál oldalától. Tetejét megszórjuk liszttel és fél órát pihentetjük. Amikor megkelt, gyúródeszkán kézzel kinyújtjuk (nem sodrófával), megszórjuk reszelt sajttal, hajtogatjuk, mint a hájastésztát, és negyed órát pihentetjük. Utána sodrófával kisodorjuk ujjnyi vastagra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd a tepsiben kelesztjük még 10 percig. Megkenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokon sütjük.
(Ugyanezt sajt helyett zúzott fokhagymával is elkészíthetjük.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.