A vajat a fűszerkeverékkel együtt felolvasztjuk. A mandulát elvegyítjük a liszttel, 7,5 dkg cukorral és a sóval. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és morzsalékosra dolgozzuk.
A vörösbort összekeverjük az alma- és a citromlével, valamint a fahéjjal és a maradék 7,5 dkg cukorral, majd lassú tűzön beforraljuk a felére.
Az almát meghámozzuk, negyedeljük, és a magház eltávolítása után feldaraboljuk. Az almadarabokat a beforralt vörösboros lében megpároljuk. Hozzáadjuk a 3 ek almapárlattal elkevert étkezési keményítőt, és egyet forralunk rajta.
Az almát elosztjuk 4 db kis felfújtformában vagy egy nagyobb tűzálló tálban, és megszórjuk a mandulás morzsatésztával. A 190 fokra előmelegített sütőben, az alsó sínen sütjük 35-40 percig.
Közben a habtejszínt a porcukorral felverjük, majd a felhasított vaníliarúdból kikapart velővel és a maradék almapárlattal ízesítjük. Végül a crumble-t a tejszínhabbal együtt tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.