A szétválasztott tojások fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A tojássárgájákat a maradék cukorral krémesre keverjük. A mandulát elvegyítjük a liszttel, majd a tojáshabbal váltogatva, két részletben a tojáskrémbe forgatjuk.
Vékonyan kivajazunk egy 28 cm átmérőjű tapadásmentes serpenyőt (pl. Fissler). Beletöltjük a tésztamasszát, megfelelő méretű fedővel letakarjuk, majd a közepesnél alacsonyabb hőfokon, a tűzhelyen sütjük 20-30 percig. Végül a serpenyőt levesszük a tűzről, és a tésztát fedő nélkül pihentetjük 10 percig.
Az egyik narancsot megmossuk, megtöröljük, majd a sárga héját julienne hámozóval vékony csíkokban lehúzzuk. Ezután az összes narancsról levágjuk a fehér héjat, és a gerezdeket kifilézzük.
A vaníliarudat felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A cukrot egy nyeles lábasban világosra karamellizáljuk a likőrrel, a narancshéjcsíkokkal, az 1 ek vajjal és a fele narancslével együtt. Hozzáadjuk a maradék narancslét, valamint a kikapart vaníliavelőt, és az edényt levesszük a tűzről.
A tejszínt a vaníliás cukorral és a mézeskalácsfűszerrel együtt keményre felverjük. A tésztát óvatosan egy rácsra vagy süteményestálra csúsztatjuk. (Nem borítjuk!) Még melegen kirakjuk a narancsfilével, majd megöntözzük a likőrös karamellel. A tejszínhabot külön kínáljuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.