Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mandulás sütemény serpenyőben  recept
recept
Mester

Mandulás sütemény serpenyőben

60 perc
8 adag
Költséges
2017. 02. 16.

Elkészítés

  1. A szétválasztott tojások fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A tojássárgájákat a maradék cukorral krémesre keverjük. A mandulát elvegyítjük a liszttel, majd a tojáshabbal váltogatva, két részletben a tojáskrémbe forgatjuk.
  2. Vékonyan kivajazunk egy 28 cm átmérőjű tapadásmentes serpenyőt (pl. Fissler). Beletöltjük a tésztamasszát, megfelelő méretű fedővel letakarjuk, majd a közepesnél alacsonyabb hőfokon, a tűzhelyen sütjük 20-30 percig. Végül a serpenyőt levesszük a tűzről, és a tésztát fedő nélkül pihentetjük 10 percig.
  3. Az egyik narancsot megmossuk, megtöröljük, majd a sárga héját julienne hámozóval vékony csíkokban lehúzzuk. Ezután az összes narancsról levágjuk a fehér héjat, és a gerezdeket kifilézzük.
  4. A vaníliarudat felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A cukrot egy nyeles lábasban világosra karamellizáljuk a likőrrel, a narancshéjcsíkokkal, az 1 ek vajjal és a fele narancslével együtt. Hozzáadjuk a maradék narancslét, valamint a kikapart vaníliavelőt, és az edényt levesszük a tűzről.
  5. A tejszínt a vaníliás cukorral és a mézeskalácsfűszerrel együtt keményre felverjük. A tésztát óvatosan egy rácsra vagy süteményestálra csúsztatjuk. (Nem borítjuk!) Még melegen kirakjuk a narancsfilével, majd megöntözzük a likőrös karamellel. A tejszínhabot külön kínáljuk hozzá.


Megjegyzés
Recept és fotó: Fissler

Recept értékelése

Ajánljuk még

Túrós-mandulás kókuszgolyó
Recept
Egyszerű

Túrós-mandulás kókuszgolyó

20 perc
|
6 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Kókusztekercs darált mandulával
Recept
Egyszerű

Kókusztekercs darált mandulával

20 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mandulás-citromos sütemény tejfölmártással
Recept
Bonyolult

Mandulás-citromos sütemény tejfölmártással

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mandulás húsvéti kuglóf
Recept
Mester

Mandulás húsvéti kuglóf

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Felcsiki Tünde szerző profilképe

Felcsiki Tünde

Körtés pitetorta mandulaforgáccsal
Recept
Bonyolult

Körtés pitetorta mandulaforgáccsal

120 perc
|
12 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Narancsos-mandulás keksz
Recept
Egyszerű

Narancsos-mandulás keksz

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mandulás boszorkányujjak
Recept
Egyszerű

Mandulás boszorkányujjak

45 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rebarbarás rétes mandulával
Recept
Bonyolult

Rebarbarás rétes mandulával

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Krémes narancs-mandula fatörzs recept
Recept
Bonyolult

Krémes narancs-mandula fatörzs

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
M Szonja szerző profilképe

M Szonja

Friss receptek

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.