Elkészítés: A húsgolyóhoz a zsemlemorzsát, a rizslisztet, a tejet és a tojást egy tálban összekeverem, pár percig állni hagyom, hogy a morzsa megszívja magát puhára, majd belekeverem a hagymákat, a darált húst, fűszerezem. Vizes kézzel kicsi golyókat formálok, majd forró olajban kisütöm.
A mártáshoz a vajon a szalonnát, a hagymát és a gombát sózva megdinsztelem, felöntöm rozé borral (vagy ami van otthon), és a bort lassú tűzön elforralom róla, majd hozzáadom a tejszínt és a tejfölt, tárkonnyal ízesítem, még pár percig kevergetem, és készen is van.
Nagyobb szemű krumplit főzök hozzá, majd megpucolom, egy kis olíva olajat öntök alá, megforgatom és tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.