Elkészítés: A sütőt előmelegítjük. Közben az 5x5 cm-es kockára vágott marhahúst a lisztben megforgatjuk, majd lerázzuk róla a felesleget.
Az olaj felét felmelegítjük egy fazékban, adagonként aranybarnára sütjük benne a húst, majd kiszedjük egy tálra.
Hozzáöntjük a megmaradt olajat, felmelegítjük, rászórjuk a durvára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a durvára vágott sárgarépát. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután hozzáöntjük a bort, és addig főzzük, amíg a lé 3/4 része elpárolog.
A marhahúst visszatesszük a fazékba, hozzáadjuk a paradicsompürét és a levest, utána felforraljuk. Lefedjük, és betesszük az előmelegített sütőbe 1 és 3/4 órára.
Amíg sül a hús, elkészítjük a petrezselymes gombócot. A lisztet egy közepes tálba szórjuk, majd belemorzsoljuk a vajat. Hozzákeverjük a tojást, a sajtot, a petrezselyem zöldjét, az apróra vágott paradicsomot és annyi tejet, hogy könnyű, ragacsos tésztát kapjunk.
A sütőből kivett ragu tetejére 2 evőkanál segítségével, gombócokat szaggatunk, egymástól kb. 2 cm-es távolságban. Ezután a sütőbe visszatéve, fedő nélkül 20 percig sütjük, míg a gombócok megpirulnak.
Salátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.