Elkészítés: A piskótához a tojássárgákat a cukorral és az étolajjal kikavarjuk, hozzáadjuk a mézes fűszerkeveréket és a rumot is, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a felvert tojásfehérjét. Előmelegített sütőben megsültjük. Mikor kisült, enyhén lisztezett konyharuhával felcsavarjuk, és kihűtjük.
A krémhez a gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a rumot és a mascarponét, majd alaposan elkeverjük. Ezután a tejszínt habfixálóval felverjük, majd óvatosan összekeverjük a gesztenyés krémmel.
Amikor kihűlt a piskóta, a krém egyharmadával megtöltjük a piskótatekercset. A maradék krémet újra harmadoljuk.
A piskótatekercset felszeleteljük, és a tortakarikát ráhelyezzük arra a tálcára, amelyiken a tortát tálaljuk. Szorosan lerakjuk a piskótatekercs szeleteket a tálcára. A hézagokba meggyszemeket dugdosunk, aztán a krémet rásimítjuk a tekercsekre, majd a krémbe sűrűn meggyet nyomkodunk. Erre újra piskótatekercseket teszünk, és a lukakba meggyszemek kerülnek. A tetejét bevonjuk krémmel, és kakaóporral, vagy reszelt csokival meghintjük. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük, majd levesszük a karikát (előtte késsel körbevágjuk). Krémmel az oldalára ráragasztjuk az ostyarudakat, majd felvert tejszínhabbal vagy a maradék krémmel díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.