A gyümölcsből készítsünk lekvárt, az alábbi módon:
A sárgabarackot mossuk meg, magozzuk ki, majd feldarabolva kezdjük el lassú tűzön, kavargatva főzni. Ha már egy kis levet engedett, akkor elegendő időnként megkavarni. Ha elégedettek vagyunk a gyümölcs állagával, (ki darabosabban, ki szétfőve szereti) ízlés szerint adjunk hozzá cukrot. Fontos, hogy a cukrot hozzáadva még főzzük minimum 5 percig, hogy az rendesen felolvadjon és elkeveredjen! Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a mascarponés krémeket:
A mascarponét megfelezzük, 1-1 kis tálkába tesszük. Az egyikbe ízlés szerint 1-2 kanál porcukorhoz egy csomag vaníliás cukrot teszünk, majd jól elkeverjük (lehetőleg kézi mixerrel). Hozzáadunk 1 dl tejet és azt is belekeverjük. Ha még nem lenne krémesen folyós az állaga, akkor tegyünk még bele tejet és keverjük el. Ha kész, félretesszük.
A másik adag mascarponéhoz ismét ízlés szerint porcukrot (1-2 kanál) adunk, majd hozzáadjuk a kakaóport is. Elkeverjük, mint a vaníliás résznél. Ha nem lennénk elégedettek a színével/ízével, akkor adhatunk még hozzá kakaóport. A homogén krémhez 1dl tejet adunk, elkeverjük. Szükség esetén tovább higítjuk tejjel, míg krémesen folyós állagot nem kapunk.
A tálaláshoz a poharakat az alábbi módon töltsük meg:
A pohárba kanalazzunk bőven lekvárt. Tegyünk rá egy babapiskótát, majd arra tegyünk ez egyik krémből, majd a másikból. Ez után ismét egy babapiskóta következik, arra lekvár, babapiskóta, majd még egy réteg krém. Az alsó réteg lekvár látszódjon mindenképp a poháron keresztül, majd az arra kanalazott kétféle krém is, azonban a 2-3. keksznek és a 2. lekvár rétegnek már nem kell látszania, csak a felső krémrétegnek.
A poharak száját fóliázzuk le, majd tegyük őket hűtőbe minimum 3 órára, hogy a piskótáknak legyen idejük megpuhulni.
Fogyasztás előtt verjük a tejszínt habbá kb 1 kanál porcukorral. Ezzel díszítsük a krémek tetejét, valamint egy kis gyümölccsel, de akár mentalevelet is használhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.