Elkészítés: A húst 3-4 centis kockákra vágjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a máz alapanyagait: a mézet egy kis vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a koriandert, a sót, a cukrot, alaposan összekeverjük. Beleforgatjuk a húst, és hűtőben lefedve legalább 2-3 óráig hagyjuk pácolni.
A csatnihoz az olajban megfuttatjuk a mustármagokat, míg pattogni kezdenek, ekkor hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott gyömbért, az aprított chilipaprikát, enyhén lepirítjuk, majd jöhet a kockázott gyümölcs és a cukor. Alaposan összekeverjük, és hagyjuk kb. 15 percig, alkalmanként megkeverve, hogy a gyümölcs szétfőjön, és szép piros színt kapjon. A tűzről levéve kihűtjük, befőttes üvegbe tölthetjük, hűtőben 1-2 hétig eláll.
A kukoricapolentához egy serpenyőben olajat hevítünk, ezen megdinszteljük az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Erre szórjuk a csövekről levágott friss kukoricaszemeket, jól összeforgatjuk, 5 percig pirítjuk. Húsleves alappal felengedjük, és ebben főzzük puhára, krémesre. Friss aprított petrezselyemmel tálaljuk.
A húst alaposan lecsöpögtetjük, majd nyársra húzzuk a kockákat. Egy felforrósított grillserpenyőben oldalanként kb. 3-4 perc alatt készre sütjük.
A megsült sertésnyársakhoz friss polentát és szilvacsatnit kínálunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.