Csörögefánk recept
Csörögefánk
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mediterrán ossobuco recept
recept
Egyszerű

Mediterrán ossobuco

120 perc
2 adag
Költséges
2017. 07. 03.

Elkészítés

  1. Papírtörlővel megszárítjuk a lábszárszeleteket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk azokat. Egy konyhai kötözővel érdemes átkötni a húst, hogy ne essen szét, mivel a végeredmény rettentő omlós lesz.
  2. Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, és oldalanként 2-2 percig sütjük a hússzeleteket, ezután egy tűzálló tálba helyezzük a húsokat, a narancs és a citrom héját vékony csíkokra vágjuk, a hús mellé rakjuk, és a levüket kifacsarjuk a húsra. A hagymát vékony karikákra vágjuk, két paradicsomot összeturmixolunk és az előbbiekhez adjuk. A tárkonyt, a fokhagymát, a babérlevelet ízesítésként a hús mellé tesszük. Végül fehérborral és alaplével felöntjük az egészet és közepes fokozaton kb. 1 óra 15 percet sütjük.


Megjegyzés
MI AZ OSSOBUCO? Olasz eredetű étel a lombard Milánó térségéből. A szó jelentése "lyukas csont". Valójában csontos borjúlábszár karikák (3-4 cm vastag keresztben átvágva), melyben ott lapul az ízletes velő. Hagyományos elkészítési módja ún. alla gremolata, vagyis paradicsom nélkül finomra vágott fokhagymával és reszelt citromhéjjal.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Gulyásleves csipetkével
Recept
Mester

Gulyásleves csipetkével

90 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Fülöp Sándor szerző profilképe

Fülöp Sándor

Ossobuco citrushéjjal
Recept
Mester

Ossobuco citrushéjjal

120 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Nánai Marianna szerző profilképe

Nánai Marianna

Marharagu Siena módra
Recept
Egyszerű

Marharagu Siena módra

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
Simonné Pammer Lívia szerző profilképe

Simonné Pammer Lívia

Vörösboros borjúlábszár (osso bucco)
Recept
Bonyolult

Vörösboros borjúlábszár (osso bucco)

120 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
KISS NOÉMI szerző profilképe

KISS NOÉMI

Bográcsos pincepörkölt
Recept
Bonyolult

Bográcsos pincepörkölt

120 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Mediterrán marharagu
Recept
Egyszerű

Mediterrán marharagu

120 perc
|
10 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Marharagu Siena módra recept
Recept
Egyszerű

Marharagu Siena módra

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
Simonné Pammer Lívia szerző profilképe

Simonné Pammer Lívia

Vörösboros borjúlábszár (osso bucco) recept
Recept
Bonyolult

Vörösboros borjúlábszár (osso bucco)

120 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
KISS NOÉMI szerző profilképe

KISS NOÉMI

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.