Dödölle - az eredeti recept
Babgulyás
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus grízgaluska leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel
Vadas marha
Mediterrán ossobuco recept
recept
Egyszerű

Mediterrán ossobuco

120 perc
2 adag
Költséges
2017. 07. 03.

Elkészítés

  1. Papírtörlővel megszárítjuk a lábszárszeleteket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk azokat. Egy konyhai kötözővel érdemes átkötni a húst, hogy ne essen szét, mivel a végeredmény rettentő omlós lesz.
  2. Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, és oldalanként 2-2 percig sütjük a hússzeleteket, ezután egy tűzálló tálba helyezzük a húsokat, a narancs és a citrom héját vékony csíkokra vágjuk, a hús mellé rakjuk, és a levüket kifacsarjuk a húsra. A hagymát vékony karikákra vágjuk, két paradicsomot összeturmixolunk és az előbbiekhez adjuk. A tárkonyt, a fokhagymát, a babérlevelet ízesítésként a hús mellé tesszük. Végül fehérborral és alaplével felöntjük az egészet és közepes fokozaton kb. 1 óra 15 percet sütjük.


Megjegyzés
MI AZ OSSOBUCO? Olasz eredetű étel a lombard Milánó térségéből. A szó jelentése "lyukas csont". Valójában csontos borjúlábszár karikák (3-4 cm vastag keresztben átvágva), melyben ott lapul az ízletes velő. Hagyományos elkészítési módja ún. alla gremolata, vagyis paradicsom nélkül finomra vágott fokhagymával és reszelt citromhéjjal.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Hasonló receptek

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

2 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.