Elkészítés: A halat hagyjuk felengedni, 4-5 cm-es darabokra vágjuk, besózzuk.
A paradicsomot megmossuk, leforrázzuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A citromot forró, folyó víz alatt megmossuk-sikáljuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk és átszűrjük.
Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a bazsalikomot, a babérlevelet, a mézet, a reszelt citromhéjat és a citromlét, ízlés szerint őrölt borsot, összeforraljuk. Beletesszük a haldarabokat, 10 percig fedő alatt főzzük, ha szükséges, csak a végén sózzuk.
Közben 1/2 l vizet felforralunk a leveskockákkal, beleszórjuk a rizst, lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben vagy a mikróban 20 percig pároljuk. Kivesszük a sütőből, lazán belekeverjük a vajat.
A rizst előmelegített tálba szedjük, a tetejére rendezzük a haldarabokat, és megöntözzük a paradicsommártással. Tetejét vágott petrezselyemmel díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.