Elkészítés: A rizst megmossuk, a tejjel és a vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a cukor felét is. Ne kevergessük, inkább csak rázogassuk az edényt falát, mert különben összetörik.
Közben a tojássárgákat a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez, közékeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat és a meggyet. Végül összevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjékkel.
Egy 20×30 cm-es tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, elterítjük benne a masszát, és 180 fokos sütőben 35 percig - tűpróbáig - sütjük.
Tálaláskor a tetejére szórhatunk porcukrot, adhatunk mellé borhabot, csokoládémártást, málnaszörpöt, baracklekvárt - tetszés szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.