A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután félretesszük.
A tojások sárgáját beletesszük a keverőtálba, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, egy csipet sót, majd habosra keverjük. Ezután állandó keverés mellett először hozzáöntjük az olajat, majd a vizet is (ekkor egy hígabb masszát kapunk).
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd szintén állandó keverés mellett a tálba kanalazzuk. Ezután hozzáadjuk a keményre felvert tojáshabot, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön, összeforgatjuk.
A tepsit (22x32 cm-es) kibéleljük sütőpapírral, majd egyenletesen beleöntjük a tésztát. Ezután megszórjuk a kimagozott meggyel. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 45-50 percig sütjük tűpróbáig.
A pudingport és a keményítőt simára keverjük egy kevés meggylével. A maradék meggyléhez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a simára kevert pudingot is. Ezután állandó kevergetés mellett, pár perc alatt sűrűre főzzük.
A még meleg sütemény tetejére egyenletesen ráöntjük a tűzről levett meggyzselét, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük a süteményt, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.