Elkészítés: Egy serpenyőben felolvasztunk 2-3 evőkanál barna cukrot, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet. Kicsit összeforgatjuk, majd felöntjük egy kevés meggylével, és ízlés szerint cherry-brandy aromával meglocsoljuk. Pár percig együtt karamellizáljuk, majd a meggyet szűrőbe szedjük és lecsepegtetjük. Mielőtt a tésztába kerülne, teljesen kihűtjük.
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd a közepébe mélyedést csinálunk, és beleütjük az egész tojásokat, robotgéppel simára keverjük. Pár perc után hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és az olvasztott vajat (mindegyik hozzáadása után alaposan összekeverni).
A habtejszínt felverjük úgy, hogy ne legyen túl kemény a hab, majd fakanállal óvatosan az előzőleg kikevert masszához keverjük. Ezután a masszát egy kanál segítségével szitán átnyomjuk.
Egy 1,5 literes formát alaposan kivajazünk, majd a kihűtött meggyet elosztjuk az alján, ráönteni a tésztát. Tetejét egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Egy serpenyőben állandó keverés mellett felolvasztjuk a barna cukrot, majd hozzáöntjük a meggylét és ízlés szerint az aromát. Lassú tűzön kevergetve addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik. (Amennyiben tálalás előtt kihűlne és besűrűsödne, akkor újramelegítéssel megint eléggé folyós lesz.)
Tálalás előtt a felfújtat porcukorral megszórjuk, és a karamellás-meggyes öntetet kínáljuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.