Elkészítés: A piskótához a 10 tojásfehérjét keményre verjük, hozzáadjuk a 40 dkg kristálycukrot és a citromlevet. Tovább verjük, majd a durvára darált diót, a lisztet, a sütőport és a citromhéjat is lazán belekeverjük. Sütőpapíros tepsiben 30-40 percig 160-170 fokon sütjük.
A mézes lap hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk, 2 cipót készítünk, rövid ideig pihentetjük. Kinyújtjuk jó vékonyra, és tepsi hátán egymás után világosra sütjük.
A krémhez 10 tojás sárgáját, 20 dkg porcukrot és a 2 vaníliás cukrot vízgőz felett keményre főzzük. Kihűlés után 30 dkg margarint belekeverünk. 2 dl főzőtejszínben felfőzünk 1 csomag tejszínes pudingot. Ezt is kihűtjük, és a tojássárgás masszához keverjük a rummal együtt.
A kihűlt mézes lapra a krém felét rákenjük, ráhelyezzük a piskótát, jól megnyomkodjuk. Majd a maradék krémet rákenjük, és befedjük a második mézes lappal, ezt is jól lenyomkodjuk.
A süti tetejére ízlés szerint csoki- vagy egyéb mázat tehetünk, színes tortadarával díszíthetjük.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.