A mézes kalácsokat összetörjük kisebb darabokra, a felét beletesszük egy üveg vagy trifle tál aljába, meglocsoljuk a likőr felével.
A gesztenye masszát lereszeljük és kikeverjük a mascarponeval és körül-belül 1 dl tejszínnel, hogy lágy krémet kapjunk. Ennek a krémnek a felét tesszük a likőrös mézeskalács tetejére. Ezután jöhet a következő réteg tört mézeskalács, likőr locsolás és a gesztenyés krém második fele. Ezt a réteget megszórjuk étcsoki törmelékkel.
A kiürült gesztenye masszás tálban felverjük lágyra a maradék tejszínt, így a tejszín is kicsit gesztenyés ízű lesz. A habot ráöntjük a trifle tetejére, majd csokoládé forgáccsal díszítjük. Tovább variálható még meggy szemekkel, fahéjjal, narancshéjjal. Egy órát pihentessük a hűtőben, utána fogyasztható.
Megjegyzés
Mit tegyünk a megmaradt mézeskaláccsal, ha már nem eszi a család? Készítsünk mennyei gesztenyés mézeskalács triflet. A trifle lényege a rétegzés. Pohárkrémként is elkészíthető. Ha várhatóan sokáig áll majd a hűtőben, akkor a tejszínhabot tálalás előtt tegyük rá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.