A margarint megolvasztom a mikróban egy nagyobb tálban, majd hozzákeverem a két tojás sárgáját. Vigyázni kell, hogy a margarin ne legyen forró, mert a tojást összerántja. Ezután a tejet is megmelegítem a mikróban, majd hozzáadom a vaníliás cukrot és cukrot (én édesítőszerrel csináltam, azzal is tökéletes). A cukor mennyiségét az is befolyásolhatja, hogy a kalács mennyire édes, vagy, ha például zsemléből csináljuk, akkor több cukor kell bele.
Közben a margarinos-tojásos tálba beleszelem az kisebb darabokra tépett kalácsot /zsemlét/felkarikázott kiflit. Utána ráöntöm a cukros meleg tejet, és összekeverem, és ezt a híg masszát beleöntöm egy jénaiba, és berakom a mikróra kb. 5 percre.
Ez idő alatt a két almát meghámozok, vékonyan felszeletek. Miután a jénait kiveszem a mikróból, az összesült tésztát megkenem vastagon sárgaszilva lekvárral, majd megszórom vastagon fahéjjal.
Ezt követően rárakom az almaszeleteket a tészta tetejére, majd visszarakom a mikróba kb. 12-13 percre.
Ez idő alatt felverem a két tojás fehérjét, majd egy kanál lekvárt keverk bele.
Ha lejárt a 12 perc, megnéztem a mikrót, hogy az almák megpuhultak-e, ha igen, akkor kiveszem, ráhalmozom a tojásfehérjét, majd visszarakom 3-4 percre, grillfunkción a mikróba, addig, amíg nem látom, hogy szépen megpirul a teteje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.