A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral és pici sóval kemény habbá verem. A sárgájákat a maradék cukorral és a puha margarinnal géppel jól kikeverem, majd mehetnek bele a fűszerek, az almatöltelék (ha nincs akkor 2 db almát megpucolunk és lereszelünk, majd egy pici cukorral addig pároljuk, míg a levét elveszti, majd lehűtjük), a tejföl, a tej, a citromhéj. Beleforgatom a habbá vert tojásfehérjét, végül beleszitálom a lisztet és a sütőport. Szépen elkeverem, sűrűbb masszát kapok.
Előveszem a kuglófformát, kikenem, zsemlemorzsával megszórom, majd belekanalazom a masszát. A tetejét elsimítom, és 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütöm, kb. 40 perc.
Kiveszem, hagyom egy kicsit a formában hűlni, majd óvatosan egy tálcára borítom.
Cukormázat kenek a tetejére.
Megjegyzés
Más tölteléket is használhatunk, illetve aszalványokat.
A tetejére én készen vett puncsmázat tettem pár csepp piros ételfestékkel elkeverve, hogy szebb színe legyen.
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.