Elkészítés: 1. Először készítsük el a hajtogatott tésztát. Ehhez az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben, a porcukor egy kis részét is belekeverve. Majd szitáljuk össze a kétféle lisztet, és a nagyobb mennyiségű margarin kivételével gyúrjuk össze egy labdává az összes hozzávalót az élesztős tejjel együtt. Szobahőmérsékleten pihentessük 20-30 percet lefedve vagy egy tárolódobozban, hogy ne száradjon ki.
2. Egy késsel vágjuk X alakot a tésztalabdánkba. Az X 4 felé osztja a tésztát, kezünkkel nyúljunk a tészta közepéig, és húzzuk ki a tészta füleit, majd ezeket nyújtsuk is le sodrófával, hogy legyen egy olyan + alakú tésztánk, hogy középen több tészta van, a fülek pedig vékonyak.
3. Ide, a kereszt közepébe helyezzük a téglalapra formált margarint, majd a tésztafüleket egyenként ráhajtva csomagoljuk be a zsiradékot. Nyújtsuk ki óvatosan téglalap alakúra, ne szakadjon szét a tésztánk. Majd a tésztát hajtsuk 3 rétegűre (két szélét hajtsuk középen egymásra), nyújtsuk ki újra. Majd hajtsuk 4 rétegesre (két szélét hajtsuk be, majd a két oldalt egymásra), és így hagyjuk pihenni a hűtőben 20-30 percet.
4. Ezután a nyújtást és hajtogatást ismételjük meg (3 rétegeset), és nyújtsuk ki utoljára. Ezután lehet felhasználni a tésztát. Sokféleképpen használhatjuk, édes és sós süteményekhez is alkalmazható. A kakaós csiga az egyik legegyszerűbb módja.
5. A kinyújtott tésztát fröcsköljük meg vízzel, szórjuk meg a cukorral kevert kakaóporral, tekerjük fel, és vágjuk ujjnyi vastagságúra.
6. Kikent, lisztezett lemezre helyezve 200 fokon süssük 12 percig nagyjából, míg aranybarna lesz a tészta.
7. Porcukorral megszórva vagy anélkül tálaljuk. Ebből az adagból olyan 4 sütet jön ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.