Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha szükséges, még adhatunk hozzá jéghideg vizet. Félkemény, rugalmas tésztát kell kapnunk. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A kávészemeket mozsárban durvára törjük, és a felforralt tejszínbe szórjuk, a tűzet elzárjuk. Legalább 20-25 percet hagyjuk a kávétöretet a tejszínben, majd leszűrjük.
Ismét felforraljuk a leszűrt tejszínt, félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a felkockázott csokoládékat, majd krémesre keverjük. Végezetül mixerrel felhabosítjuk, szinte langyosra keverjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, 12 kör alakra vágjuk, majd kibéleljük a mini piteformákat. Mindegyik tetejére sütőpapírt fektetünk, száraz babot szórunk rá, és 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Eltávolítjuk a babot és a papírt, a tésztaüreget pedig megtöltjük a finom krémmel.
Kihűtve fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.