A tejben simára keverjük az élesztőt és a tojássárgáját. A lisztet, a sót és a porcukrot összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, azután hozzáöntjük az élesztős tejet és az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és legalább 1 órán át hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez a cukrot a vízzel kb 10 percig forraljuk, majd hozzákeverjük a rumot és a vaníliát. A diót összekeverjük a fahéjjal és a citromhéjjal, majd leforrázzuk a sziruppal.
A tésztát kétfelé osztjuk és kb 20*25 cm-es lappá nyújtjuk, elkenjük rajta a töltelék felét és feltekerjük. Így járunk el a másik adaggal is. A rudakat 4-4 darabra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejüket lekenjük enyhén felvert tojással és kb 1-1 ,5 órán át meleg helyen kelesztjük. A tekercseket sütés előtt néhány helyen megszurkáljuk és 200 fokon, kb 20 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.