Elkészítés: A zellert megtisztítjuk, megmossuk, félbevágjuk és felszeleteljük. Forrásban lévő, sós vízben kb. 8 percig főzzük.
Közben a mogyorót ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. A lecsöpögtetett zellert lisztbe, tojássárgájába, majd a mogyoróba forgatjuk.
A sajtmártáshoz 4 dkg vajat megforrósítunk, meghintjük a maradék liszttel és megpirítjuk. Felöntjük a tejjel, és összefőzzük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, sóval és fehérborssal fűszerezzük.
A fejes salátát megmossuk, és nagyobb darabokra tépjük. A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk. A fehérborecetet kikeverjük az olajjal, majd hagymával, sóval, borssal, cukorral ízesítjük. A salátát leöntjük ezzel az öntettel.
Serpenyőben megforrósítjuk a maradék vajat, és kis lángon mindkét oldalon megsütjük a zellerszeleteket.
A mogyoróbundás zellert a sajtmártással leöntve és a salátával körítve tálaljuk. Főtt burgonyát is adhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.