A tésztához, először a tojásokat, 4 evőkanál vízzel, a cukorral, és egy csipet sóval kb. 10 percig keverjük (ha van, kézi robotgép keverőspiráljával). Összekeverjük a mogyorót, a lisztet, és a keményítőt, majd a krémbe dolgozzuk. A masszát kb. 26 cm-es, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
A formában hagyjuk 10 percig hűlni, majd rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teljesen kihűtjük. A 2 csomag zselatint, a csomagon olvasható utasítás szerint, de kb. 1 dl vízbe beáztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a díszítéshez félreteszünk 14 szép szemet. A maradék epret kis darabokra vágjuk, és félretesszük, majd a joghurtot, a citrom héját és levét, és a cukrot összeturmixoljuk, majd beleforgatjuk a feldarabolt eper egyik felét. A zselatinhoz öntünk fél dl vizet, felforraljuk, és az epres krémbe keverjük. A masszát 10 percig hűlni hagyjuk.
Kemény habbá verjük a tejszínt, majd 1 dl-t félreteszünk belőle. Amikor az erpes krém kocsonyásodni kezd, átkeverjük, beleforgatjuk a tejszínt, és a feldarabolt eper másik felét. A tortalapot vízszintesen három lapra vágjuk. Az alsó lap köré zárjuk a forma oldalát, megkenjük a krém harmadával. Ráborítjuk a középső lapot, majd krém és a felső tortalap következik, a tetejére krém kerül. A tortát legalább 2 órára a hűtőbe tesszük. A formát levesszük a tortáról, és megkenjük az oldalát a maradék habbá vert tejszínnel. A félretett eperből 12-őt ketté vágunk, a maradékot felaprítjuk, és a torta tetejét díszítjük velük, majd az 1 csomag zselatint elkészítjük a megszokott módon, és a torta tetejére locsoljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.