Elkészítés: Megtisztítjuk a tököt a héjától és a magjaitól, majd felvágjuk kb. 1 cm-es kockákra.
Egy nagyobb edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymát. Amikor már áttetsző, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a chilit és a fokhagymát, folyamatosan kevergetjük, kb. 2 perc után hozzáadjuk a tököt, sózzuk, borsozzuk. Kb. 5 percig pirítjuk, ezután felöntjük alaplével, és felforraljuk. Miután felforrt, takarék lángon kb. negyed óráig főzzük, amíg megpuhul a tök. Botturmix segítségével selymesre pürésítjük.
Egy keverőtálba tesszük a mogyoróvajat, és 1 merőkanálnyi forró levessel simára keverjük, így öntjük a leveshez, melyet visszateszünk a tűzre, hogy összemelegítsük.
A tűzről levéve utóízesítjük: facsart lime levével, aprított korianderrel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha még szükséges.
Forrón tálaljuk pirított tökmaggal, korianderzölddel, ízlés szerint krémes joghurtot is kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.