Elkészítés:
1.) Tészta: A 30 dkg porcukrot kikeverjük a 4 tojássárgával és a 6 evőkanál hideg vízzel. Hozzáadjuk a 10 dkg lisztet, a késhegynyi szódabikarbónát, majd a darált diót és a 4 tojás keményre vert habját. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük a tésztát és kb. 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
2.) Krém: 2,5 dl tejet öntünk egy fazékba, hozzákeverünk 3 púpos evőkanál grízes lisztet és 2 csomag vaníliás cukrot, majd kásává főzzük, és kihűlésig keverjük. Eztán egy külön tálban kikeverünk 25 dkg vajat, 20 dkg cukrot és 1 egész tojást, és a grízes krémhez keverjük. A kész homogén krémet a tészta tetejére kenjük.
3.) Csokoládémáz: Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét és a vajat, majd szépen elkenjük a krémes sütemény tetején. Tálalásig hűvös helyen tartjuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.