Előkészítés: A lisztet összedolgozzuk 20 dkg vajjal, 10 dkg cukorral, a tojással, és kb. fél órára hidegre tesszük. Sütőpapírból 10 cm átmérőjű köröket vágunk ki. Alufóliából kb. 2 cm magas peremet hajtogatunk a körök köré.
Elkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát kb. 3,5 mm vastagra kinyújtjuk, és a sablon segítségével 8 db 10 cm átmérőjű kört szaggatunk ki belőle. Köré tekerjük az alufólia peremet. A sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben a maradék 8,5 dkg cukrot összekeverjük a mézzel, a tejszínnel, a 3,5 dkg vajjal, és kb. 5 percig forraljuk. Beleszórjuk a napraforgómagot. A sütemények tetejére kenjük a masszát. A sütő alját kitámasztjuk egy fakanállal, és a kekszeket további 8-10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Kedvünk szerint a kekszek alját bevonhatjuk csokoládémázzal. Fejjel lefelé hagyjuk megszáradni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.