Elkészítés: Az élesztőt kis cukorral felfuttatom egy kevés tejben. A cukrot kikeverem a kissé megolvasztott vajjal és a csipet sóval, majd hozzáadom a tojásokat is. Jöhet az élesztő, a joghurt és a lisztek. Ha ezeket jól összedolgozom, már nem kell hozzá sok folyadék: én már csak szörppel öntöttem fel picit, de abból sem kellett sok. Ha jól kidolgoztuk a tésztát, hozzáadhatjuk a narancshéjat is. Letakarva kelesztjük, míg duplájára nem kel a tészta. (Én egy éjszakára hidegre tettem.)
A megkelt tésztát kikent, lisztezett kuglófformába tesszük, és 200 fokos sütőben sütjük kb. 1 órán át.
Mikor elkészült, kissé megbarnul - ennyi idő alatt óhatatlanul. De a baracklekvár csodákat tesz! Kenjük körbe vele, és a kéreg hamarosan édes lesz és puha. Tálalás előtt meghinthetjük mandulapehellyel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.