Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az egész tojást, és a még folyós vajat. Folyadék hozzáadásával sima, csomómentes, közepesen sűrű masszává dolgozzuk. Sózzuk, cukrozzuk, belereszeljük a narancs héját, ízesítjük az őrölt vaniliával. Szükség esetén még hígitjuk, majd pihentetjük 30 percig.
A palacsintasütőt felforrósítjuk, kenőtollal megkenjük, és a palacsintákat, hagyományos módon világos színűre sütjük.
Az öntethez lábasban kevés víz vagy narancslé hozzáadásával karamellizáljuk a cukrot, majd forró vízzel felöntve és a vaj, mandula hozzáadásával közepesen sűrű öntetet készítünk. Tálaláskor a palacsinta felére rakjuk a dzsemet, majd háromszögletüre hajtjuk, leöntjük a forró öntettel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.