Elkészítés: A tisztított combokat citromlével meglocsolom, a csont mentén fél fokhagymát sós ujjal felnyomok mindegyikbe, majd sózom, jól átforgatom a citromos pácban. Fél órát pihentetem, közben elkészítem a száraz keveréket, melyhez a fenti hozzávalókat összekeverem. A combokat ebben megforgatom, és olajjal kikent sütőtálba rakosgatom, a maradék száraz anyagot rászórom.
A kevés olajon megdinsztelt vöröshagymát elosztom rajta, majd megszórom a reszelt sajttal, meglocsolom 2 dl tejföllel, amelyben előzetesen belekevertem a reszelt fokhagymát és az olajat. A tetejét finoman meghintem kevés pirospaprikával.
Alufóliával befedve 180 fokos sütőben 50 percig sütöm, majd a fóliát leveszem, a sütőt 230 fokra kapcsolom, és 10 percig pirítom. Sütés után, tálalás előtt 10 percig pihentetem. (A fűszerek mennyiségét saját ízlésünk szerint alakítsuk!)
Körethez rozmaringos burgonyát készítettem, melyhez 1-1,20 dkg burgonyát hosszúkásra szeletelve sós vízben majdnem puhára főztem, leszűrtem, vajjal kikent sütőtálba terítettem. Sóval, szárított rozmaringgal, őrölt borssal fűszereztem, 5-6 dkg vajat elosztottam a tetején, és kb. 15 percig sütöttem - átkeverve, hogy aránylag egyenletesen piruljon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.