Elkészítés: A májat megmossuk, megtisztítjuk, és egy éjszakára tejbe áztatjuk.
Másnap a húst apró darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felszeleteljük. A májból kiveszünk 2-3 darabot, és medvehagymába tekerjük, félretesszük. Ezután a húst, a májat, a lilahagymát, a fokhagymát, a tejszínt, a tojást és a sót egy edénybe tesszük és pürésítjük. Ízlés szerint borsozzuk. A tálat kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral. A májas keverék felét beleöntjük, majd beletesszük a medvehagymába csomagolt májat, végül ráöntjük a maradék keveréket.
Alufóliával lefedjük a tálat, majd vízfürdőben 160 fokon 1,5 órán keresztül sütjük.
A céklát kockára vágjuk. Egy serpenyőben mézet karamellizálunk, rátesszük a céklát, és együtt sütjük 2-3 percig. Ízlés szerint sózzuk.
A paszeternákot megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a tejben megfőzzük. Amikor megfőtt, pürésítjük, és annyi tejet adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen. Ízlés szerint sózzuk.
A pástétomot a mézes céklával és a peszternákpürével tálaljuk.
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.