Elkészítés: A májat megmossuk, megtisztítjuk, és egy éjszakára tejbe áztatjuk.
Másnap a húst apró darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felszeleteljük. A májból kiveszünk 2-3 darabot, és medvehagymába tekerjük, félretesszük. Ezután a húst, a májat, a lilahagymát, a fokhagymát, a tejszínt, a tojást és a sót egy edénybe tesszük és pürésítjük. Ízlés szerint borsozzuk. A tálat kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral. A májas keverék felét beleöntjük, majd beletesszük a medvehagymába csomagolt májat, végül ráöntjük a maradék keveréket.
Alufóliával lefedjük a tálat, majd vízfürdőben 160 fokon 1,5 órán keresztül sütjük.
A céklát kockára vágjuk. Egy serpenyőben mézet karamellizálunk, rátesszük a céklát, és együtt sütjük 2-3 percig. Ízlés szerint sózzuk.
A paszeternákot megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a tejben megfőzzük. Amikor megfőtt, pürésítjük, és annyi tejet adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen. Ízlés szerint sózzuk.
A pástétomot a mézes céklával és a peszternákpürével tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.