Előkészítés: A mandulából félreteszünk 15 szép szemet, a többit durvára összevagdaljuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A répát és az almát meghámozzuk, megmossuk, és lereszeljük. Azonnal megcsepegtetjük a citromlével, és elkeverjük a citromhéjjal.
Elkészítés: A vágott mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel, a tojássárgájákkal és egy csipet sóval addig keverjük, amíg a cukor elolvad. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a sütőporral, és a masszába dolgozzuk az almás répával és a vágott mandulával együtt. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 45 percig sütjük (tűpróba!). A lekvárt egy lábasban felforrósítjuk, és bekenjük vele a torta tetejét és oldalát. Az oldalára nyomkodjuk a mandulaforgácsot, a tetején hagyjuk megszáradni a lekvárt. Díszítéskor megszórjuk a tetejét porcukorral, a szeletek helyét kijelöljük pisztáciahalmokkal, és a tetejükre 1-1 mandulát teszünk. A maradék pisztáciát és mandulát a torta közepére rakjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.