Elkészítés: A megmosott, leszárított pulykamellfilét éles késsel 2x2 centis kockákra daraboljuk, a fehérhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
A hagymát a forró olívaolajon megfutatjuk, rászórjuk a húskockákat, és fehéredésig sütjük. Most hozzáadjuk a megmosott 1x1 centis kockákra darabolt piros húsú paprikát, a zöldpaprikát, a levétől leszűrt, karikázott fekete olívabogyót, sózzuk, borsozzuk, 1 deci vizet öntünk alá, és közepes tűzön kb. 15 perc alatt megpároljuk úgy, hogy a paprika kicsit roppanós maradjon.
Közben a körethez a rizst forró olívaolajon átforgatjuk, majd felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű zöldséglevessel, sózzuk, ha felforrt, egyszer megkeverjük, és lefedve, lassú tűzön kb. 15 perc alatt megpároljuk.
A sonkaszeleteket nagyjából 1x1 centis kockákra vágjuk, forró serpenyőben ropogósra sütjük, majd a forró párolt rizzsel lazán összeforgatjuk.
Tálaláskor az olívás-paprikás pulykaragut, a sonkás rizzsel körítjük. Forrón kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.