A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel.
Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, majd összedolgozzuk. A tésztát kb. fél órára hagyjuk a hűtőben pihenni, ezalatt az idő alatt elkészítjük a tölteléket.
A töltelék elkészítése:
Hámozzuk meg az almát, majd nagylyukú reszelőn reszeljük le.
Egy nagy lábosba tegyük az almát, adjunk hozzá ízlésünknek megfelelő cukrot és fahéjat. Kb. 10-15 percig pároljuk az almát.
Amikor elkészült a töltelék, vegyük ki a tésztát a hűtőből és osszuk két részre.
Sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát.
Szurkáljuk meg villával a tésztánkat és öntsük rá a megpàrolt almát.
Símitsuk el, majd tegyük rá a második kinyújtott tésztalapot is.
A tészta tetejét szurkáljuk meg ismét villàval néhány helyen.
Kb. 40-50 percig süssük 180 fokon alul- felül és amikor szép aranybarnára sült a teteje, akkor elkészült a süti.
Porcukor megy a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.